Āgenskalna tirgus un tā pieguļošā teritorija ir Āgenskalna apkaimes cetrs ar aktīvu cilvēku un transporta plūsmu, kamdēļ tika izstrādāts un realizēts projekts šīs ārtelpas priekšlaukuma uzlabošanai, rezultātā iedzivotājiem to padarot par patīkamu un pieejamu vidi.

Auto stāvlaukuma vietā izveidoja jaunu gājēju zonu, kuru atzīmēja ar tirgus ēkas ķieģeļiem tonāli pieskaņotu, dekoratīvu plastikāta ģeometrisku krāsojumu uz esošā laukuma seguma, labiekārtojuma elementiem un apstādījumiem. Tirgus priekšlaukuma galvenā funkcija plānota nodrošinot ērtu un drošu gājēju pārvietošanos, saglabājot iespēju veikt piegādes tirgus teritorijā.

Teritorijas labiekārtojums sastāv no vairākām zonām – tirgus ēkas priekšlaukums, kas tiek atvēlēts mainīgiem vides un mākslas objektiem; uz ceļa pusi prom no tirgus ēkas ir sabiedriskā transporta pieturas un atpūtas zona ar soliem, apstādījumu kastēm, ūdens uzpildes staciju un info stendu;  uz ielas pusi no tirgus ieejas vārtiem ir multifunkcionalā zona, kurā izvietoti soli ar urbānā sporta elementiem.

  • PROJEKTA TIPS

    Pilsētplānošana un publiskā ārtelpa

  • KOMANDA

    LAAGA ARCHITECTS: Madara Gibze, Paulis Gibze,
    Signe Pērkone un Katrīna Marta Peizuma
    ALPS ainavu darbnīca: Ilze Rukšāne
    Funkcionālā dizainere: Aiga Beinaroviča
    Telpiskās vizualizācijas: Mārtiņš Ziemanis

  • VIETA

    Āgenskalns, Rīga, Latvija

  • LAIKS

    2019. - 2021. g.

  • KOPĒJĀ PLATĪBA

    1 520 m²